Fondul de investiții J.C. Flowers & Co se concentrează asupra sectorului de servicii financiare.
Cu o avere estimată de 1,13 miliarde de dolari, J. Christopher Flowers este un alumni al Harvardului, unde a studiat matematica.
În 1979, acesta s-a alăturat Goldman Sachs în 1979, devenind partener în 1988, înainte de a-și încerca norocul pe cont propriu, zece ani mai târziu.
În 2000 J.C. Flowers a cumpărat o bancă japoneză controversată, Long Term Credit Bank, care trecuse în 1998 prin procesul de naționalizare.
În 2001, acesta înființează fondul de investiții J.C. Flowers & Co.
În 2004, vinde Long Term Credit Bank sub numele de Shinsei Bank. În urma tranzacției, acționarii au avut de câștigat 2,3 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
În 2008, J. Christopher Flowers a ajutat ca și consultant în fuziunea dintre Bank of America și Merril Lynch.
Asset-urile totale ale fondului însumează 7,9 miliarde de dolari, iar acesta este împărțit în două divizii. Prima divizie este J.C. Flowers I LP, fond care gestionează 900 de milioane de dolari și care a fost lansat în 2002, și J.C. Flowers II LP, lansat în 2006, cu un capital de 7 miliarde de dolari.
Printre cele mai notabile activități de investiții ale fondului, se regăsesc companii de servicii financiare precum Hypo Real Estate Group, Fox-Pitt Kelton Cochran Caronia Waller, Eurovita, MF Global și altele.
Între fondul american de investiții și Piraeus Bank s-au purtat discuții și anul trecut, însă dealul a picat din cauza unor neconcordanțe legată de prețul tranzacției. Fondul a reluat însă negocierile și a câștigat procesul de preluare în care s-a luptat cu grupul ungar OTP Bank, scriu cei de la Ziarul Financiar.
J.C. Flowers a mai încercat să intre pe piața locală și prin preluarea băncii Carpatica, însă și acolo dealul a picat. Fondul voia să cumpere Piraeus Bank și banca Carpatica și să creeze un grup care să îi permită o vizibilitate mai mare pe piața bancară locală.
J. Christopher Flowers locuiește în New York, este însurat și are doi copii. Pe lângă diploma în științe, acesta are și o diplomă în arte, tot în cadrul Universității Harvard.
În vârstă de 60 de ani, mogulul este pe locul 505 în topul miliardarilor din Statele Unite, pe locul 1.678 în topul global al miliardarilor și pe locul 321 în topul Forbes 400.